Esittely

Olemme ilmastotieteestä kiinnostunut joukko. Olemme perustaneet tämän blogin tarkoituksenamme lisätä suomenkielistä tietoa ilmastoon liittyvistä asioista. Pyrimme tekemään sen nojautuen vahvasti aiheesta julkaistuun tieteelliseen materiaaliin. Tarkoituksenamme on käsitellä muun muassa ilmastotiedettä yleisesti, ilmastosta esitettyjä väitteitä, ilmastonmuutoksen seurauksia ja ilmaston tutkimista. Kirjoitamme artikkeleita itse ja myös käännämme muiden kirjoittamia artikkeleita ja videoita suomeksi.

Yhteydenotot:

Jäsenet

Tuomas Helin: Energia- ja ympäristötekniikan DI. Tutkija, VTT kestävän kehityksen arviointi. Ammatillinen mielenkiinto on ilmastonmuutoksen torjuntatoimien tutkimuksessa. Siinä sivussa olen ajautunut selvittelemään sitä, mitä tiedämme itse ilmastonmuutoksesta. Innokas keilaaja.

Ari Jokimäki: Tietotekniikan insinööri. Ilmastotieteen harrastaja. On kiinnostunut erityisesti ilmastotieteen havainnoista ja mittauksista. Kirjoittaa myös omiin blogeihinsa ”Arskan ympäristö”, ”AGW Observer” ja on yksi Skeptical Science -blogin kirjoittajista. Lisäksi luonnossa liikkuja, tähtitieteen harrastaja, rockbändin kitaristi ja ikämiesjalkapalloilija.

Petteri Karvinen: Biologi-maantieteilijä, luontomatkailuopettaja ja sääharrastaja. Blogi: ”Ymparistolupaus”

Jari Kolehmainen: Biologian ja maantieteen opettaja. Kirjoittaa myös omaan blogiinsa ”Jarin blogi – biologiaa ja maantiedettä”.

Kaj Luukko: Energiatekniikan insinööri. Ilmastotieteen harrastaja. Kirjoittaa myös omaa blogiaan ”Gaia”.

Rauli Partanen: Kirjoittaa energian, ilmastonmuutoksen ja resurssiniukkuuksien vaikutuksista yhteiskunnassa ja taloudessa. Teoksia Suomi öljyn jälkeen (Into 2013), sen kansainvälinen sisarversio The World After Cheap Oil (Routledge 2015) ja Uhkapeli ilmastolla (03/2015). Blogi: Kaikenhuippu

Esko Pettay: Koulutukseltaan biologi. Toiminut ympäristöviranomaisena ja vesiensuojelutehtävissä. Vuodesta 2007 alkaen yksityisellä sektorilla mm. uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden parissa. Atmosmare –säätiön perustajajäsen. Innokas valokuvaaja.

Juha Riissanen: Data Scientist, FM (fysiikka), ilmastotieteen amatööri, huolestunut nykyisen ilmaston muutoksesta mikä tutkimustiedon mukaan näyttää pääosin johtuvan ihmiskunnan vaikutuksesta planeetan lämpötasapainoon.

Aki Suokko: Koulutukseltaan filosofian tohtori ja energiatekniikan DI. Ammatillinen mielenkiinto on cleantech-teknologioihin pohjaavan liiketoiminnan kehityksessä. Harrastuksena talous- ja teknologiahistoria sekä energian roolin ymmärtäminen yhteiskuntien kehityksessä ja hyvinvoinnissa. Ylläpitää myös omaa blogia: Palautekytkentöjä.

Timo Teräsahjo

Jussi S. Ylhäisi: Meteorologi, tekee jatko-opintoja soveltavaan ilmastotutkimukseen liittyen. Mielenkiinnon kohteena ilmastosimulaatioiden tulkinta ja niiden yhteiskunnalliset sovellukset.

Lisää esittelyyn liittyvää eri jäseniltä löytyy täältä kommenttiosiosta.

Ennen kommenttien lähettämistä kannattaa lukea keskustelun säännöt Ilmastotieto-blogissa.

Kommentit pois päältä artikkelissa Esittely
%d bloggaajaa tykkää tästä: